logo

Rätta Lotto

rätta lotto

Det finns många olika typer av lotterier men den vanligaste heter kort och gott Lotto. Det är ett svenskt lotteri som arrangeras av Svenska Spel. Om du vill rätta Lotto kan du alltså vända dig till dem direkt för att få fram den rätta raden. Det finns även flera fristående sajter som presenterar den rätta Lottoraden varje dag. Här får du all information om hur du ska rätta Lotto och andra typer av lotterier.

bingolotto

Så fungerar Lotto

Lotto är ett turspel till 100 % så det gäller bara att ha tur med sina nummer. Du väljer sju nummer i hopp om att dessa ska dras och ge dig vinst. Den här formen av Lotto har funnits ända sedan 1980 och är fortfarande en succé. Det är många som deltar i dragningarna varje vecka.

Om du vill rätta Lotto kan du hålla koll på dragningarna som sänds varje onsdag och lördag. Det går självfallet även att rätta Lotto i efterhand om du hellre vill det. Vid varje dragning så drar man nummer för Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda dragningarna eller bara i en av dem. Totalt kan du alltså vara med i fyra dragningar i veckan.

Rätta Lotto och ha chans på otroliga vinster

En stor anledning till att så många spelar Lotto beror på att du har chansen att vinna helt otroliga summor. Den största vinsten som någonsin delats ut låg på över 200 miljoner. Dock ska man också komma ihåg att det är väldigt svårt att komma upp i dessa summor. Grunden till att vinsterna kan gå upp så högt är för att det bildas stora jackpottar.

Den högsta vinsten delas inte ut innan någon har fått 7 rätt. Om du vill rätta Lotto är det kanske inte det bästa spelet. Det är bara dragning två gånger i veckan. Du måste alltså vänta på nästa dragning för att rätta och se om du har prickat in alla rätt. Du kan också spela i samband med en dragning på onsdag och lördag.

Så kan du spela Lotto

Vill du spela Lotto behöver du bara skapa ett konto hos Svenska Spel. Det kan du snabbt göra med BankID. Om du redan har ett konto är det bara att logga in. När du klickar dig fram till Lotto behöver du bara bestämma hur många rader du ska lämna in.

Du ska spela på flera olika sifferkombinationer vid samma dragning. Du kan välja dina nummer på egen hand eller låta datorn slumpa fram olika kombinationer. De flesta väljer dock att spela på sina egna nummer.

Glöm inte att välja om du ska spela på Lotto 1, Lotto 2 eller om du vill spela på båda dragningarna. Du måste även välja om du ska spela på onsdagens eller lördagens dragning. Det går självfallet att gå med i båda dragningarna om du vill.

En Lottodragning startar alltid med att man drar sju nummer. Sedan drar man även några tilläggsnummer för att öka vinstchanserna.

stars
stars
spela Lotto
keno

Så mycket kostar det att spela på Lotto

En enskild Lottorad kostar bara 3 kronor att lämna in. Det går alltså att spela ganska många rader för en liten summa. Du måste lämna in minst 2 rader för att spelbolagen ska ta emot din kupong. Det går att lämna in en ensam rad om du spelar online hos Svenska Spel.

Delta i jokerdragningen för en extrasumma

Om du betalar en lite extra avgift kommer du även kunna delta i extradragningen som kallas för Joker. Det är här du har chansen att vinna de stora miljonerna. Om du vill satsa på Jokern väljer du nivå 10 kr, 20 kr eller 30 kr. Din vinst baseras på din insats.

Det är Jokern som ger dig möjligheten till det som kallas Drömvinsten. Här börjar priserna på 75 miljonerna och går uppåt. Du måste ha 7 rätt på din kupong och minst 2 rätt på Jokern.

Prenumerera och slipp rätta Lotto

Vet du att du kommer spela varje vecka kan du starta en prenumeration hos Svenska Spel. Då lämnar du in samma rad löpande varje vecka så länge du själv vill. Du kan avsluta prenumerationen precis när du vill. Då slipper du tippa och rätta Lotto manuellt vilket sparar dig mycket tid.

Du kan också ställa in att du får de rätta raderna på mejl. Då får du ett automatiskt meddelande om du har vunnit. Det är också viktigt att se till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade hos Svenska Spel. Om du skulle vinna stort kommer nämligen Svenska Spel kontakta dig via telefon så snart som möjligt.

Lämna in och rätta Lotto via ett ombud

Om du inte har möjlighet att spela Lotto online kan du alltid spela via ett ombud. De finns över hela Sverige. Då fyller du i dina Lottonummer på en manuell rad och lämnar in i kassan. Du får sedan ett kvitto där du ser dina nummer. Det är viktigt att du håller reda på detta kvitto så att du kan jämföra dina nummer mot den rätta raden. Du kan sedan rätta Lotto vid sändning eller online utan att vara inloggad.

bingolotto

Rätta Lotto och Eurojackpot

Många spelar inte bara på ett lotteri utan växlar mellan flera olika. Det bästa är att du normalt kan rätta flera lotterier på samma sida. Ett lotteri som är väldigt populärt förutom Lotto är Eurojackpot. Några av de länder som deltar i Eurojackpot är:

  • Nederländerna
  • Tyskland
  • Kroatien
  • Finland
  • Danmark
  • Sverige
  • Italien

Eftersom det är så många olika länder som deltar är det enorma prissummor i potten. Vinsttaket ligger på 120 miljoner euro vilket är mer än 1 miljard svenska kronor. Om du vill dela i Eurojackpot och rätta Lotto kan du göra det hos Svenska Spel. De erbjuder de flesta stora lotterier i Sverige och Europa.

Vad är Lottobetting?

Vissa stora lotterier är inte tillgängliga i Sverige. Därför har vissa spelbolag skapat något som kallas för Lottobetting. Det går ut på att du bettar på de nummer som du kommer dras. De flesta spelbolag garanterar dig samma vinst som om du hade deltagit i den riktiga dragningen. Du kan alltså rätta Lotto precis som vanligt och ha chans på samma vinstsumma.

Det finns flera spelbolag med svensk licens som erbjuder Lottobetting. Du kan skapa ett konto med mobilt BankID och sätta in pengar på ett par minuter. Hela denna process är väldigt smidig och säker.

Vanliga frågor och svar

Det snabbaste sättet att rätta Lotto är att gå in på Svenska Spels hemsida. De har en kalender där du kan söka efter rätt datum. Sedan är det att se om dina nummer matchar den rätta raden.

Ja, det kan du göra. Dragningarna visas två gånger i veckan. Den sker på onsdagar och lördagar. Du kan även se den rätta raden på text-tv om du vill.

Absolut. Det går att gå tillbaka och rätta äldre kuponger. Det kan till exempel hända om du hittar en gammal kupong i din plånbok.

Det går att rätta Eurojackpot via Svenska Spels hemsida. Där kan du även lämna in dina rader när du vill spela. De har dragningar på tisdagar och fredagar.