logo

Rätta Bingolotto

rätta bingolotto

De flesta har spelat Bingolotto åtminstone en gång i sitt liv. I alla fall de som är födda på 80 -talet eller tidigare. När det var som populärast var det svårt att få tag på lotter. Även om det inte är lika populärt idag är det fortfarande ett roligt nöje för många. Om du vill kunna rätta Bingolotto snabbt och enkelt kan du ta del av alla våra tips.

keno

Så kan du rätta din Bingolotto

Det finns i huvudsak två sätt att rätta Bingolotto. Det ena är att spela live och kryssa i alla bingon samtidigt som programmet sänds. Då gäller det även att hålla koll på alla extradragningar där de drar ett serienummer och ett lottnummer.

Om du inte har tid att titta på sändningen går det även att rätta din lott i efterhand. Det är enkelt att göra direkt på Bingolottos hemsida. Där behöver du bara fylla i ditt serie- och lottnummer. Sedan ser du direkt på skärmen om det blev någon vinst eller inte.

Faktum är att du inte behöver se programmet över huvud taget. Du kan bara köpa en lott och sedan rätta den i efterhand. Dock är det många som älskar den mysiga stämningen och de roliga bingospelen.

Rätta Bingolotto online och spela samtidigt

Vill du spela Bingolotto live är det bara att bänka sig framför TV:n eller webb-tv när det är dags för sändning. Det går normalt på söndagar vid klockan 18:00 men kan också flyttas vid speciella tillfällen.

Du kan köpa din Bingolott i butik eller online. Om du köper din lott online kan du skriva ut den så du kan rätta bingolotto med en penna, på det traditionella sättet. En lott kostar vanligtvis 50 kronor. Vid speciella högtider kan den kosta 100 kronor.

Att rätta Bingolotto handlar främst om de olika bingospelen. Totalt är det fyra stycken bingorundor per program. När det är dags för ett bingospel ropar programledarna upp olika nummer. Du ska sedan fylla i dessa på din lott. Om du får en vågrätt rad så vinner du fina priser. Då har du också chansen att ringa in till programmet och tävla i de olika spelen.

Rätta Bingolotto under uppsittarkvällen

De flesta som spelar Bingolotto gör det under uppesittarkvällen. Det är en dag som verkligen sticker ut. Det börjar alltid den 23:e december vid 19:30 och håller på fram till julafton. Att spela Bingolotto under uppesittarkvällen är en tradition för många familjer.

Uppesittarkvällen är det program av Bingolotto som har överlägset flest tittare. Då har man också inrett studion med mysigt julpynt och bjudit in en rad härliga gäster. De brukar dessutom ha julrim i studion samtidigt som de lottar ut extra fina priser.

Du behöver alltså inte oroa dig om du inte orkar sitta uppe hela kvällen. Det är bara att logga in på julafton och se hur det har gått. Även om du ser hela programmet kan det vara bra att rätta Bingolotto i efterhand. Då kan du vara säker på att du inte har missat någon dragning.

Spela Bingolotto på nyår

Ett annat tillfälle då många väljer att spela Bingolotto är under nyår. Det är inte lika populärt som uppesittarkvällen men det finns ändå en hel del fina vinster. De brukar även ha en hel del välkända artister som uppträder under kvällen. Även här kan du spela live under kvällen eller rätta Bingolotto i efterhand.

Att spela Bingolotto under nyår kan vara väldigt trevligt om du till exempel är själv under kvällen. Då har du både chansen att vinna fina priser samtidigt som du får lite trevligt sällskap.

stars
stars
Spela Bingolotto
bingolotto

Lite historia om Bingolotto

Nu när du har full koll på att rätta Bingolotto kanske du vill lära dig lite mer om historien bakom. Kommer du till exempel ihåg alla som har varit programledare genom åren. Här är ett litet axplock av de som har haft äran att leda Bingolotto sedan programmet började:

  • Leif “Loket” Olsson
  • Lasse Kronér
  • Rickard Olsson
  • Lotta Engberg
  • Ingvar Oldsberg
  • Daniel Nordberg tillsammans med Lotta Engberg

Så började historien om Bingolotto

Även om Bingolotto ses som en svensk tradition så kommer idén ursprungligen från Danmark. Där fanns ett program som i mångt och mycket påminde om Bingolotto. Gert Eklund, som grundaren hette, bestämde sig för att testa samma koncept i Sverige. Eklund ägde vid den tiden bara en lokal tv-kanal i Göteborg. Det var alltså där som Bingolotto sändes för första gången 1989.

Till en början var programmet ingen succé och man sålde bara cirka 50 lotter per avsnitt. Intresset ökade dock snabbt och inom 2 år sålde man cirka 45 000 lotter per avsnitt. Bingolotto var också tidiga med reklamintäkter och har alltid gjort mycket för föreningslivet i Sverige.

keno

Loket är synonymt med Bingolotto

Redan 1989 tog Leif Olsson, mer känd som “Loket” på sig rollen som programledare. Han är än idag väldigt starkt förknippad med Bingolotto. 1990 började man även sända i andra delar av Sverige. Ett år senare, 1991 så såldes rättigheterna till Tv4 och programmet började på allvar sin framgångsrika resa.

Programmet blev ännu mer framgångsrikt då de bjöd in stora internationella artister som Dolly Parton och David Bowie. De hade då omkring 2 miljoner tittare varje vecka.

Bingolotto säljs till ett holländskt bolag

År 2021 så väljer man att sälja Bingolotto till ett nederländskt bolag vid namn Novamedia. Det var samma år som de firade 10-årsjubileum. I denna period så sjönk tittarsiffrorna i snabb takt. Det gjorde även att idrottsföreningarna började bli missnöjda eftersom de inte kunde sälja lotter i samma utsträckning som tidigare.

bingolotto

Rätta Bingolotto och njut av programmet i sin nuvarande form

Även om programmet idag inte når samma storpublik som det en gång gjorde så är det fortfarande ett underhållande program. Bingolotto har bytt programledare ett antal gånger genom åren men tävlingarna och bingon är i princip detsamma.

Om du vill ha lite trevlig underhållning en söndagkväll kan du alltid spela eller rätta bingolotto i efterhand. Du kan spela själv eller tillsammans med andra. Det underlättar att du numera kan köpa en lott direkt på nätet.

Köp en lott med dubbelchans

När du köper en Bingolott kan du välja till något som heter dubbelchans. Det kostar dock det dubbla. Om du vinner så får du dubbla din vinst med x2. Skulle du till exempel vinna en bil så vinner du alltså 2 bilar. Om du vinner 100 kronor på en rad så vinner du 200 kronor. Det måste du då ha i åtanke när du ska rätta Bingolotto.

Vanliga frågor och svar

Du kan rätta Bingolotto live genom att titta på programmet och fylla i din lott samtidigt. Det sänds vanligtvis på söndagar klockan 18.00.

Absolut, det kan du göra! Du behöver bara gå in på Bingolottos officiella hemsida och fylla i serienummer och lottnummer. Sedan kan du se om du har vunnit.

Bingolotto har alltid en uppsjö av olika priser. Du kan vinna bilar, kontanter, matcheckar och mycket mer.

Ja, det kan du göra. Det är bara att gå in på Bingolottos hemsida från valfri webbläsare och fylla i informationen precis som vanligt.