Dagens Dubbel, ibland kallat DD, är ett populärt spel inom travsport från ATG. I den här artikeln så går vi igenom hur man enkelt kan rätta Dagens Dubbel. Vi går även igenom annan nyttig information som kan vara bra att veta när man ska spela på Dagens Dubbel.

Dagens Dubbel

Så kan man rätta Dagens Dubbel

Du kan enkelt rätta Dagens Dubbel på ATGs hemsida eller app, så får du direkt svar på om ditt spel gav någon vinst. 

Vad är Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel är ett av de mest populära travspelen i landet som presenteras av ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp). Dagens Dubbel går ut på att man ska välja två specifika vinnare under två olika travlopp på en och samma tävlingsdag. Travloppen som ingår i Dagens Dubbel är förutbestämda av ATG och ingår i samma tävlingsevenemang. 

Hur fungerar Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel är ett väldigt enkelt system för trav och galopp och det är väldigt enkelt att placera ett spel, så här gör du: 

  1. Välj två hästar: Du ska välja vinnare i två lopp. Dessa lopp benämns som DD-1 och DD-2.
  2. Satsa på rätt vinnare: För att vinna måste båda hästarna du valt vinna sina respektive lopp.
  3. Insats: Du kan spela Dagens Dubbel med en insats per kombination. Minsta möjliga insats är oftast 5 kronor.
  4. Utdelning: Om du har valt rätt vinnare i båda loppen får du ta del av utdelningen, som beror på hur många andra som vunnit och hur mycket som totalt har satsats.

Många travälskare uppskattar Dagens Dubbel väldigt mycket eftersom att det är ett väldigt enkelt spel och man endast behöver välja två vinnare. 

Hur mycket kan man vinna på Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel är ett spel som potentiellt kan ge stora vinster, och Dagens Dubbel har ingen maxvinst. Det beror dock på en rad olika faktorer:

Vad händer om en häst blir struken på Dagens Dubbel?

Om en häst som du har spelat på i ett Dagens Dubbel spel så får du kan alternativen bero på om du har hunnit lämna in ditt tips eller inte: 

Inlämnat spel före strykning

Om du redan har spelat och hästen du valt blir struken innan loppet startar, blir din insats automatiskt överförd till den häst med lägst nummer i loppet. Det innebär att du får den häst med det lägsta programnumret som inte är struken.

Exempel: Om du har valt häst nummer 5, men den blir struken, och häst nummer 1 är med i loppet och inte struken, överförs ditt spel till häst nummer 1.

Spel efter strykning

Om du lämnar in ditt spel efter att hästen redan har strukits, kommer du inte kunna välja den hästen, och spelet påverkas inte.

Hur ofta kan man spela på Dagens Dubbel?

Dagens Dubbel spelas nästan alltid varje dag eftersom det är en del av ATG som erbjuder spel på hästar och trav dagligen året runt. Ofta så ingår Dagens Dubbel i större tävlingar som V75 och V86 och det spelas ofta både på eftermiddagar och kvällar. För att se exakta tider och dagar för spel på Dagens Dubbel så kan du alltid besöka ATGs hemsida. 

Sammanfattning 

Dagens Dubbel är ett av de mest populära spelen inom trav och galopp i Sverige och spelet spelas hos ATG. Dagens Dubbel är ett simpelt spel där man endast behöver tippa på två lopp. Dagens Dubbel har ingen maxvinst och kan ge stora vinster förutsatt att det är få vinnare och att oddsen är höga på den vinnande hästen. Den minsta insatsen på Dagens Dubbel är endast 5 SEK. Man kan enkelt rätta Dagens Dubbel på ATGs hemsida.